Gebraden Wilde Eend met Gele Biet

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het vierde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor wilde eend met gele biet

Voor 4 personen
- 2 wilde eenden
- 2 sjalotten
- tijm
- laurier
- kruidnagelen
- jeneverbessen
- 4 bladeren van groene kool
- 2 gele bieten gekookt (of rode bieten)
- olijfolie
- wildfond uit een pot
- peper en zout

Benodigd keukengerei

Oven, plastic folie, aluminiumfolie, pan

Bereidingswijze gebraden wilde eend met gele biet

Snijd de poten en borstdelen van de eenden af. Zet de pootjes samen met de in vieren gesneden sjalotten en kruiderij onder olie. Pruttel ze in een oven van 80°C zeer langzaam gaar, dit duurt minstens drie uur.
Blancheer de groene koolbladeren in gezouten kokend water en spoel ze onmiddellijk daarna koud af om de groene kleur te behouden. Pluk het vlees van de pootjes wanneer het gaar is. Leg de koolbladeren op plastic folie en rol hierin het eendenvlees strak op.

Peper en zout de borstdelen en braad ze om en om aan in hete boter. Wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze een kwartier rusten en doorwarmen.

Snijd de gele biet in blokjes en strooi er wat peper en zout over. Zweet ze aan in de beetje boter. Maak ook de canneloni van koolblad weer warm. Kook de wildfond in tot de helft, breng op smaak met peper, zout en gehakte lavas en klop er vlak voor het opdienen een klontje koude boter door. De saus mag nu niet meer koken.

Snijd het borstvlees in dunne plakken en leg ze samen met de canneloni en bietjes op voorverwarmde borden. Schep de jus er over- en omheen.

© Jacob Voskamp