Gebraden Hertenbiefstuk met Wildbouillon

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het elfde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gebraden hertenbiefstuk met wildbouillon

Voor 4 personen
- 300 g biefstuk van hertenkalf
- kruidnagelen
- jeneverbessen
- grof zeezout
- peper
- 50 g walnoten
- 150 g knolselderij
- 150 g gemengde paddenstoelen
- 1 liter wildbouillon

Benodigd keukengerei

Braadpan, aluminiumfolie, pan

Bereidingswijze gebraden hertenbiefstuk met wildbouillon

Braad het vlees om en om aan. Hak de kruidnagelen en jeneverbessen en vermeng deze met grof zeezout en peper. Haal het vlees door de gehakte specerijen, wikkel het in aluminiumfolie en laat het minstens 20 minuten rusten.

Snijd blokjes van de knolselderij en blancheer deze in gezouten kokend water. Laat ze afkoelen en vermeng ze met de walnoten. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Serveertip

Schep een beetje van het walnotenmengsel op de borden. Leg hierop enkele plakjes dun gesneden hertenkalf. Serveer met een kopje wildbouillon met daarin een handje gebakken paddenstoelen.

Zelf wildbouillon maken

Rooster wildkarkassen/afsnijdsels/botten (vraag de Poelier of slager) in een oven van 200°C bruin. Doe ze over in een grote pan. Zet ze onder in koud water. Breng dit aan de kook. Schuim de vloeistof af en doe de gesneden groenten en kruiden er bij (2 uien, 1 prei, 1 winterwortel, tijm, laurier, 250 gram knolselderij. Laat een paar uur trekken. Zeef de bouillon door een doek en breng op smaak met peper, zout en eventueel en scheutje Madeira.