Gebraden Duif

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept, Wild Gerecht • belangrijkste ingrediënten:

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het tiende recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gebraden duif

4 personen
- 4 (tamme) duiven (verkrijgbaar bij de poelier)
- 1 ons bardeerspek
- 100 g boter
- gesnipperde peterselie
- zout en peper
- toast

Benodigd keukengerei

Braadslee of braadpan

Bereidingswijze gebraden duif

Wrijf de duiven in met peper en zout. Bedek ze met het bardeerspek en laat ze in de boter bovenop het vuur zachtjes (of in de oven, in een braadslede, bij matige hitte) gaarbraden in ± 25 minuten.
U haalt de touwtjes en het spek van de gare duiven en snijdt ze in plakjes. Gecombineerd met stukjes spek, serveert u ze bij warme toast.

Geef er gebakken champignons of aspergepunten bij en als extraatje eventueel nog wat sla