Gebakken Aardappels

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht • belangrijkste ingrediënten:

Het meest voorkomende winterse bijgerecht mag niet ontbreken op deze site natuurlijk. Het valt ons op dat het bakken van aardappels soms nog best lastig kan zijn. Bij deze geven wij het meest makkelijke en lekkerste recept voor gebakken aardappels. Er zit wel wat boter in, dus morgen weer sporten!

Ingrediënten voor gebakken aardappels

    Voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappels (ong 3 per persoon voor gemiddelde eters
  • flinke klont boter, 75-100 gram
  • zeezout
  • mayonaise

Benodigd keukengerei

  • schilmesje / dunschiller
  • Groentemes
  • Koekepan

Bereidingswijze voor dit gerecht

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes ongeveer ter grootte van dobbelstenen.

Smelt de boter en in de pan en laat deze niet aanbranden. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze in ongeveer 30 minuten goudbruin. De crux en moeilijkheid zit in de temperatuur van de boter. Deze moet heet zijn, maar niet aanbranden. Blijf geduldig, in het begin gaat het nog niet snel.

Doe de aardappels in een vergiet en bestrooi ze dan pas ruim met zout.

Eet smakelijk!