Ganzenfilet Salade

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het 22ste recept uit de reeks.

Ingrediënten voor ganzenfilet salade

Voor 4 personen
- 400 g gerookte ganzenfilets
- 4-6 kwarteleitjes
- friséesla
- 1 vleestomaat of 2 tomaten
- 2 el basilicum azijn
- 1-2 tl suiker
- 3 el groene olijfolie of notenolie
- bieslook
- pijnboompitten of sesamzaad
- peper

Benodigd keukengerei

Pan, snijplank, schaal

Bereidingswijze ganzenfilet salade

Neem de filets tijdig uit de koelkast voor een optimale geur en smaak. Kook de kwarteleitjes in 5 minuten hard in ruim water. Laat de eieren na het koken SCHRIKKEN in koud water. Rol de eitjes daarna op het aanrecht of plank om de schaal te kneuzen en pel ze. Halveer de kwarteleieren. Verdeel de sla over 4 bordjes en snijd de tomaat in plakjes. Maak een dressing van de azijn, de suiker en de olie. Werk hygiënisch. Snijd de filets in dunne plakjes en schik ze waaiervormig op de sla. Voeg de eitjes, de tomaat en de dressing toe. Garneer met fijngeknipte bieslook en bestrooi het geheel met pijnboompitten of geroosterd sesamzaad en grof gemalen peper. Heerlijk met versgebakken broodjes of stokbrood met kruidenboter.