Feestelijke Kerst Trifle

Print recept Print recept
categorie: Kerst recept, Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , ,

Een trifle is een van originele Engels dessert waar vele variaties op bestaan. Dit dessert leent zich dan ook goed om te experimenteren. Het dessert bestaat uit gekleurde laagjes (zorg daarom voor een mooie schaal). Ook handig dat het recept vooraf klaar te maken is, dat geeft u tijdens het etentje geen stress.

Ingrediënten voor Feestelijke Kerst Trifle

    Voor 4 personen

  • 1 chocoladecake
  • amaretto
  • 500 ml slagroom
  • 1 bakje mascarpone
  • 2 blikken perziken op siroop
  • 500 gram stoofperen gestoofd (ongeveer 4) of peren op siroop
  • trosje rode bessen
  • cacao
  • suiker

Benodigd keukengerei

  • grote, hoge, glazen schaal. Een rechte vaas kan ook.
  • schaar + stukje karton

Bereidingswijze voor de feestelijke kerst trifle

We beginnen met het in plakken snijden van de cake. Leg een laag cake in de schaal en besprenkel deze royaal met amaretto.
Snijd de peren in reepjes en leg deze op de cake.

Klopt de slagroom, samen met de mascarpone tot dat deze lobbig is. Voeg suiker en sap van peren toe naar smaak. Leg nu een laag van dit mengsel op de peren.
Leg vervolgens weer een laag cake op de room en besprenkel met amaretto.

Snijd nu de perziken en leg deze op de cake. Leg hier weer een laag room op. Ga net zolang door totdat je schaal vol is, en je ingrediënten op zijn. Eindig altijd met een laag room.

Knip uit het karton een kerstboom en houd deze boven de room. Bestrooi de rest van de bovenkant met cacao. Haal het karton weg en je houd een kerstboom over. Versier de rand van de trifle met besjes en hang ook besjes in de boom, zodat het kerstballen lijken!

Eet smakelijk!