Feestelijke Cappucinno van Bospaddestoelen

Print recept Print recept
categorie: Kerst recept, Soep, Voorgerecht • belangrijkste ingrediënten:

Kerstmenu’s zijn soms een beetje overdadig. Daar is op zich niets mis mee, en eigenlijk vinden we dat ook lekker. Een wat lichter, maar toch feestelijk voorgerecht kan bij veel gangen daarom geen kwaad. Dit recept heeft bovendien het voordeel dat je het overdag kunt bereiden en dat het bij het diner makkelijk af te maken is. Heerlijk en feestelijk, perfect voor het Kerstmenu! Overigens maakt het niet uit of je paddestoelen of paddeNstoelen gebruikt.

Ingrediënten voor de bospaddestoelen-cappucinno

    Voor 4 personen

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 bouillonblokjes groente
  • 800 gram gemengde paddestoelen
  • 2 bekertjes slagroom
  • 12 reepjes bacon
  • peper en zout
  • klont roomboter en olijfolie

Benodigd keukengerei

  • Scherp groentemes
  • Snijplank
  • soeppan
  • blender of staafmixer
  • mixer

Bereidingswijze voor cappucinno van bospaddestoelen

Ui en knoflook schillen en snipperen en op laag vuur aanzetten.

Bacon op laag voor (of in de oven) uitbakken tot je knapperige repen hebt.

Paddestoelen in grove stukken snijden en samen met de boter toevoegen aan ui en knoflook. Tien minuten op matig voor bakken. Peper, zout en 2 bouillonblokjes toevoegen.

Onder water zetten tot alles precies onder staat en nog tien minuten doorkoken. Half bekertje slagroom toevoegen en de soep passeren (door de blender halen of mixen met staafmixer). Nu kun je de soep wegzetten zolang je wilt.

Soep opwarmen en nog een half bekertje slagroom toevoegen. Klop laatste bekertje slagroom met de mixer ‘lobbig’. Doe de soep in mooie glazen (niet teveel). Doe er een flinke dot geklopte slagroom op en betrooi met verse peper. Leg uitgebakken bacon er mooi bovenop.

Eet smakelijk!