Een simpel en lekker recept: hutspot

Print recept Print recept
categorie: Eenpansgerecht, Hoofdgerecht, Stamppot • belangrijkste ingrediënten: , , ,

De winter zet nog niet echt in, maar toch is het volop tijd voor een lekker en makkelijk recept: hutspot. Wij vinden het erg lekker om de uien mee te bakken met het vlees en om nog wat crème fraîche toe te voegen aan de hutspot. Zo wordt de hutspot lekker vol van de vleessmaak en toch redelijk fris en licht. Erg smakelijk en lekker!

Ingrediënten voor dit hutspot recept

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 1 kilo winterpeen
  • 6 uien
  • klont boter
  • scheut melk
  • 4 worsten / blinde vinken
  • 125 ml crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • peper / zout

Bereidingswijze van deze lekkere hutspot

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Zet ze in ruim water met zout op het vuur. Schil de winterpeen en snijd deze ook in stukken. Voeg toe aan de aardappelen en kook alles gaar.

Bak het vlees aan in een ruime pan. Schil de uien en bak die mee met het vlees.

Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af. Doe de uien en het vet van het vlees erbij en voeg ook de crème fraîche toe. Pureer alles. Als het niet dun genoeg is doe je er nog wat melk (of een ei) bij. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Eet smakelijk!