De lekkerste rode kool

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht, Groentegerecht, Vegetarisch • belangrijkste ingrediënten: , , , , ,

Er zijn veel manieren om rode kool te bereiden, maar het lekkerste rode kool recept kregen we van Maaike. Probeer dit lekkere winterse recept en je zult nooit meer op een andere manier rode kool bereiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor deze heerlijke rode kool

Voor 4 personen
- 1 rode kool (bij voorkeur biologisch)
- 2 uien
- 2 appels (liefst van Hollandse winterbodem)
- ongeveer halve liter appelsap
- 4-5 plakken ontbijtkoek
- 4 kruidnagels
- 2 blaadjes laurier
- 4 jeneverbessen
- 1 stokje kaneel
- 2 steranijs ‘sterren’
- olijfolie
- zout

Benodigd keukengerei

pan

Bereidingswijze voor dit winterkost gerecht

Snijd de kool en appels in fijne reepjes. Snipper de ui en bak deze glazig in de olijfolie met een snufje zout. Voeg de kool en appel toe en bak even kort mee.

Voeg dan de appelsap toe en ook de kruiden. Als je het vervelend vindt om de kruiden uit de kool te moeten vissen dan hebben we als tip om de kruiden in een leeg theezakje te doen (deze zijn te koop in reformzaken en de betere keukenwinkel, bedoeld om zelf te vullen met thee) en dit zakje met kruiden gewoon mee te laten stoven. Na het stoven haal je het zakje uit de rode kool en de smaken van de kruiden zijn lekker in de kool getrokken en je hoeft niet op zoek naar de bladeren, bessen en kruidnagelen. Je kunt ook afspreken dat de vinder van elke kruidnagel een kerstkransje uit de kerstboom mag pakken, dat is ook gezellig.

Laat de rode kool ongeveer 3 kwartier zachtjes stoven en let op dat het niet droogkookt. Je mag altijd nog wat appelsap toevoegen.

Doe 10 minuten voor het einde de ontbijtkoek bij de kool. Dit zorgt ervoor dat het vocht wat dikker wordt en geeft een heerlijke winterse smaak.

Eet smakelijk!