Coq au Vin

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het elfde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor coq au vin

Voor 4 personen
- 1 kip
- 100 g rookspek
- 60 g boter
- 4 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 g champignons
- Zout en peper
- ½ liter rode wijn
- 6 takjes peterselie
- 4 takjes bladselderij
- ½ tl laurierpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el bloem

Benodigd keukengerei

Stoofpan of braadpan

Bereidingswijze coq au vin

Snijd het spek klein en bak dit uit in een braadpan. Voeg 30 g boter toe en fruit hierin de gehakte uien, de knoflook en voeg de champignons in plakjes toe. Schep na 5 minuten het uimengsel in een kom. Voeg de overige boter toe. Snijd de kip in vieren en bestrooi deze met zout en peper. Bak de kip rondom bruin in de pan en voeg het uimengsel weer toe. Vervolgens de overige ingrediënten, behalve de bloem en stoof het geheel ± 60 minuten. Neem de kip uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Roer de bloem los met ½ el water en bind hiermee het stoofvocht. Maak dit op smaak af met zout en peper.