Canard à l’Orange

Print recept Print recept
categorie: Gevogelte, Hoofdgerecht, Kerst recept, Ovenschotel • belangrijkste ingrediënten: ,

In samenwerking met Wildplaza.com presenteren wij elke dag in december een verrassend recept met wild. Dit is het twaalfde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor Canard à l’Orange

Voor 4 personen
- 1 jonge tamme eend (± 2 kg)
- 4 el olie
- 100 g boter
- ½ l sinaasappelsap
- 3 el sinaasappellikeur
- 1 el honing
- 2 onbehandelde sinaasappelen
- zout, vers gemalen peper
- basilicumbladeren voor de decoratie

Benodigd keukengerei

pan, oven

Bereidingswijze Canard à l’Orange

De eend met zout en peper inwrijven en bij 200ºC ongeveer 1 uur braden (afhankelijk van de leeftijd). Na 30 minuten sinaasappelsap, sinaasappellikeur en honing bij de eend doen. De eend elke 10 minuten met de vloeistof begieten zodat het aroma in het vlees dringt en de huid lekker knapperig wordt. Na afloop van de gaartijd de eend uit de pan nemen en warm wegzetten. De saus de helft inkoken tot het een siroopachtige substantie wordt. De boter bij de saus doen en met een garde roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Dunne schilletjes van een onbehandelde sinaasappel in de saus doen.

De eend met een deel van de saus en met basilicum en sinaasappelplakjes gedecoreerd serveren. De rest van de saus apart serveren. Lekker met wortels en champignons, zilveruitjes en gegratineerde aardappelen.