Bruine bonensoep recept

Print recept Print recept
categorie: Hoofdgerecht, Soep • belangrijkste ingrediënten: , , ,

Bruine bonen soep, wie kent het niet? een echte maaltijd voor in het winterseizoen. Met dit recept kookt u in 45 minuten een heerlijke maaltijd soep die bovendien erg voedzaam en gezond is!

Ingrediënten voor deze bruine bonensoep

    Voor 5 personen

  • 2 blikken bruine bonen
  • 2 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 4 aardappels
  • 250 gram chorizo (+/-halve worst)
  • 1 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • ½ liter vleesbouillon (van tablet)
  • rode peper
  • peper, zout

Benodigd keukengerei

  • grote pan
  • Stamper
  • Koksmes

Bereidingswijze voor dit bruine bonensoep recept

We maken eerst een halve liter vlees bouillon middels een bouillon blokje. Terwijl de bouillon staat te trekken schillen we de aardappels en snijden deze in blokjes.
Dan de rest van de groente:

# Snipper de ui.
# Snijd een stukje rode peper in kleine stukjes.
# Snijd een teentje knoflook in kleine stukjes (persen mag ook)
# Snijd de bleekselderij in dunne plakjes.
# Snij de paprika in blokjes.

Bak eerst de chorizo 3-4 minuten al omscheppend in een soeppan zonder olie of vet. Schep dan de ui, knoflook en rode peper er door en bak deze 2-3 minuten zachtjes mee. (Let op dat de knoflook niet bruin wordt)
Schep de groenten en de aardappelblokjes met de inhoud van beide blikken bruine bonen door het chorizo mengsel en schep goed om.
Schenk vervolgens de bouillon er bij en breng de soep al roerend aan de kook. Laat alles nog 10 minuten zachtjes doorkoken.
Druk daarna met een stamper de bonen fijn en roer alles goed door totdat de soep mooi gebonden is. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren met vers gebakken stokbrood & roomboter, heerlijk!

Tip: U kunt ipv chorizo ook goed een slagers rookworst gebruiken!