Brownies

Print recept Print recept
categorie: Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: ,

We gaan het nieuwe jaar lekker in met de ultieme zoetigheid: brownies! Zeker voor de dames onder ons een onmisbaar recept. Daarom: veeg de sneeuw op, zet de oven aan, en maak dit recept. Heerlijk lekker voor tussendoor of als toetje. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor de brownies

    Voor 4 personen

  • 100 gram walnoten
  • 160 gram roomboter
  • 120 gram pure chocolade
  • 60 gram melkchocolade
  • 160 gram bruine basterdsuiker
  • 140 gram kristalsuiker
  • 170 gram bloem
  • 1,5 theelepel vanille aroma
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren

Benodigd keukengerei

  • oven
  • ovenschaal
  • pan met water
  • mengkom

Bereidingswijze voor de brownies

Boter en chocolade smelten au-bain-marie (kom boven pan met heet water zetten en smelten).

Suiker en vanille aroma toevoegen.

Bloem, bakpoeder en zout toevoegen en alles goed mengen.

Voeg 1 voor 1 de eieren erbij, goed mengen.

Hak de walnoten en doe deze erbij.

Vet de schaal in en doe wat paneermeel op de bodem. Stort het beslag in de schaal.

Zet het in een koude oven en zet de oven op 170 graden (hete lucht -10/20).

Bak de brownies gaar in ongeveer 40 minuten.

Eet smakelijk!