Basisrecept Gebraden Kwartels

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht, Gevogelte, Hoofdgerecht • belangrijkste ingrediënten:

In samenwerking met poelier.nl presenteren wij wekelijks een verrassend recept met gevogelte. Dit is het vierde recept uit de reeks.

Ingrediënten voor gebraden kwartels

Voor 4 personen
- 4 tot 8 kwartels
- peper
- 4 tot 8 lapjes vet spek
- 50-60 g boter

Benodigd keukengerei

Braadpan, cocktailprikkers of keukendraad

Bereidingswijze (basis) voor gebraden kwartels

Bestrooi de kwartels met peper en bedek het borstgedeelte met het spek. Steek dit vast met cocktailprikkers of gebruik keukendraad. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kwartels rondom bruin. Plaats de deksel schuin en braad het geheel gedurende 20-25 minuten. Voeg zo nodig een scheutje water of bouillon toe bij het braden en keer de kwartels regelmatig.