Spannend recept voor stoofperen

Print recept Print recept
categorie: Bijgerecht, Kerst recept, Nagerecht • belangrijkste ingrediënten: , , , ,

Hier volgt het tweede recept voor stoofperen, maar deze is erg vernieuwend en spannend. We voegen namelijk gember en kaneel toe. Kaneel is wel traditioneel, maar gember is nieuw. Deze geeft een pittige smaak aan de peren. Een lekker stoofperen recept voor als je eens wat anders wilt doen en origineel voor de dag wilt komen. Lekker als nagerecht of als bijgerecht. Het is nog wat vroeg, maar dit is ook een typisch gerecht voor bij het Kerst menu.

Ingrediënten voor dit stoofperen recept

  • 1 kilo stoofpeertjes (bv Gieser Wildeman)
  • 50-100 gram bruine suiker
  • 100 ml gembernat
  • 200 ml witte port
  • 2 stokjes kaneel

Bereidingswijze van dit stoofperen recept

Schil de peren, maar laat het steeltje aan de peer zitten. Zet ze allemaal naast elkaar in de pan (of schaal).

Voeg alle ingrediënten toe en laat de peren ongeveer 2 uur stoven. Vul eventueel aan met water zodat ze wel allemaal in het vocht liggen.

Makkelijker kan niet!

Tip: Wist je ook dat je stoofperen na het stoven goed kunt bewaren in een pot met schroefdeksel als je ze daar heet in doet